Hírek, cikkek

Új színekkel érkezik az ADV350 és a Forza család
  • Új színekben kerül jövőre a márkakereskedésekbe a Honda ADV350
  • Bemutatkozik az igencsak elegáns Forza 125 Pearl Siena Red
  • Új, stílusos fényezéseket kap a Forza 350
  • Mind a 3 modellt a Honda Italia Industriale állítja elő az olaszországi Atessában

A Honda három legnépszerűbb európia modellje feltűnő, vadonatúj színekben fogja az öreg kontinens városait róni.

A 2022-ben bemutatott ADV350 strapabíróságot, megbízhatóságot sugároz és éppoly kalandmotoros megjelenésű, mint közeli rokona, az X-ADV, ugyanakkor kifinomult, végtelenül praktikus, akárcsak a nagyrobogók.  A közös pont még a masszív acél csőváz, melyhez fordított teleszkóppár csatlakozik, míg a hátsó felfüggesztése két külső gáztartályos rugóstagból áll. Használati értékét fokozza, hogy alapáras az okoskulcs (Smart Key), a Honda RoadSync* rendszer és alkalmazás, az állítható magasságú túraplexi, a kesztyűtartóban található USB-C-aljzat. A nyereg alatti csomagterében pedig kényelmesen elfér két zárt bukósisak.

 

Az egyedi stílus, a praktikum és a sokoldalúság kombinációja az ADV350-et a Honda legkelendőbb 125 cm3 feletti modelljévé tette 2022-ben, de ezt az előkelő helyezést idén a CB750 Hornet foglalta el, letaszítva ezzel az ADV350-et a második helyre.

 

A 2024-es modellévű Honda ADV350 Matt Coal Black Metallic, Pearl Falcon Gray, Matt Pearl Cool White és Matt Pearl Pacific Blue színekben kerül a hazai márkakereskedésekbe.

A Forza már jó ideje a Honda kínálatának meghatározó tagja. Ez a prémiumkategóriás, sportos GT-stílusú robogó az ezredfordulón jelent meg és kimagasló helykínálatával, kiemelkedő vezetési élményével, valamint innovatív, kombinált fékrendszerével kategóriája új mércéje lett. Tavaly a Forza 125 és a Forza 350 stílusa megújult, a műszeregységet újratervezték, a fejidom és a kettős fényszóró pedig a nagytestvér, a Forza 750 stílusában fogant. Ugyanakkor minden, a korábban megismert és megszeretett gazdag alapfelszereltséget tartalmazzák, azaz az elektromos mozgatású szélvédőt, a két, teljesértékű bukósisak befogadására alkalmas tárolórekeszt, az USB-C csatlakozóaljzatot, a kipörgésgátlót (HSTC), a LED világítást, az okoskulcsot.

A Forza 125 – amelyből 2015-ös bevezetése óta több mint 115 000 darabot értékesítettek – palettáján megjelenik egy vadonatúj szín, a Pearl Sienna Red (gyöngyházfényű piros) a tavaly bevezettett, így már a jól ismert és kedvelt Matt Cynos Gray Metallic, Pearl Falcon Gray és a Matt Pearl Pacific Blue mellett. A Forza 125 Special Edition igazán elbűvölő. Feltűnő, metálszürke (Matt Cynos Gray Metallic) fényezésének aprólékosan kidolgozott, eltérő színű részletek adnak kontrasztot: a kerekek, az ülésvarrások, a műszerkeretek és a logók egyaránt pirosban pompáznak, a lábtartói fekete bevonatot kaptak és rozsdamentes borítást szereltek rá a Honda mérnökei.

A Forza 350-ből több mint 73 000 darabot adtak el azóta, hogy 2013-ban Forza 300 néven megjelent Európában. Jövőre a vadonatúj Pearl Nightstar Black és Matt Pearl Cool White fényezések csatlakoznak a Matt Pearl Pacific Blue (amely új fekete kerekekkel érkezik), a Matt Cynos Gray Metallic és a Pearl Falcon Gray színekhez.

Mindhárom modell az Adriai-tenger partján található Honda Italia Industriale gyárában készül. A nagy múltú, 1971-ben alapított, gyár 40 különböző motorkerékpár -és 30 különböző robogómodellt gyártott az elmúlt 52 évben. Az Atessa kulisszái mögé most ön is betekinthet, ha a linkre kattintva megnézi a YouTube oldalunkon a filmünket: : https://youtu.be/K2osOfe30is?feature=shared A 2024-es Forza 125, a Forza 350 és az ADV350 jövőre érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe.

* A Honda RoadSync egy okostelefonos alkalmazás, amely összekapcsolja az okostelefonját a motorkerékpárjával, és lehetővé teszi a Honda Smartphone Voice Control rendszer használatát.

 

Következő cikk Előző cikkMég több hírért iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj első kézből legújabb híreinkről és akcióinkról!

FELIRATKOZOMKorábbi hírek:

Miért a Bering?

2023.11.22.

Hogyan ne okozz kárt motorodban és ruházatodban tisztítás közben!

2022.09.30.

Ellentétben az autókkal, melyek alkatrészeinek nagy része zárt térben találhatóak, a motorkerékpárok, illetve azok vezet...

Motoros farmerek, akár hétköznapra is

2022.08.29.

Ha Te is a vasparipáddal szeled az utakat, akkor a gardróbodból nem hiányozhat egy igazán jó motoros farmer. Talán emlék...

Pakolás művészete - azaz motoros táskák, dobozok és kofferek

2022.08.23.

Mindig elázol az esőben, mert nincs hely egy esőkabátnak? Cipelned kell a sisakod, miután leparkoltál motoroddal? Több h...