Hírek, cikkek

Hogyan ne okozz kárt motorodban és ruházatodban tisztítás közben!
Ellentétben az autókkal, melyek alkatrészeinek nagy része zárt térben találhatóak, a motorkerékpárok, illetve azok vezetői teljesen ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és nagyrészt közvetlenül találkoznak a szembejövő bogarakkal is.
 
Most képzeld el egy pillanatra, amint egy esős nap után hazaérsz, és azt látod, hogy beteríti a sár a járgányodat, de még a ruházatodat, táskádat is vagy egy kellemes nyári gurulás után megnézed a bogárnyomoktól hemzsegő ruházatodat, bukódat. Nem túl szívderítő látvány, igaz? Ha ezeket nem megfelelően csutakolod le, nem csak esztétikailag lesz zavaró, de komoly károkat is okozhatsz. Ugye Te sem szeretnéd, hogy motorod gondozása közben azt vedd észre, hogy kárt tettél a fényezésben? Vagy a drága pénzen vett, minőségi bőrszerkód teljesen kifakult, mert nem a megfelelő ápolót használtad? Persze azért nem akarunk teljesen rád ijeszteni, ugyanis a jó hír az, hogy a motorok, kiegészítők tisztán tartása nem egy bonyolult feladat. Az S100 márka éppen az ilyen kellemetlen esetek elkerülése végett gyárt magas minőségű, megfizethető árú tisztítószereket. Nézz szét webshopunkban, ezekben a termékekben garantáltan nem fogsz csalódni!
 
 
 
Akinek láncos motorja van, annak természetes a láncspray gyakori használata. Esős időben, ha használatban van a paripa, érdemes naponta legalább egyszer ápolni, száraz időben pedig elég pár tankolásonként. Ez az S100 fehér láncspray az új továbbfejlesztett formában a MOTORRAD 697-es számának tesztjén a kiváló minősítést érte el. Használatával a lánc élettartama megduplázódik, gátolja a kopást és a lánc nyúlását, ráadásul a két kenés közötti intervallum az új összetételének köszönhetően duplájára nő.
Bónusz tipp túrázóknak: Útra praktikus az 75ml-es utántölthető flakont magunkkal vinni.
 
 
Ha túrázásra készülsz, akkor számolj vele, hogy a plexi nagyjából 50 km-enként átláthatatlan lesz a rátapadó bogaraktól. Ebben segítségedre lesz ez a hordozható, kis tasakos formában is kapható plexitisztító. Használata gyerekjáték, mindössze helyezd a nedves gyapjúkendőt a tisztítandó felületre és 30-60 másodpercig hagyd hatni. Utána a szennyeződést a nedves kendővel el kell távolítani, végül a száraz kendővel áttörölni. 
 
 
Ha bőr vagy vízhatlan textil ruhád van, akkor érdemes extra figyelmet szentelned arra, mivel gondozod őket, hiszen ezeknek a karbantartása kifejezetten kényes. Ez az S100 Textilmosó kiválóan tisztít és előkészíti a textilt az impregnáló spray befogadására. Különleges összetevőinek köszönhetően a szellőző membránt is tisztítja.
 
 
Ha a mosás és a száradás megtörtént, akkor mehet is a következő lépés, az impregnálás. Ehhez S100 textilimpregnálónkat ajánljuk, amely nagyszerű védelmet nyújt a nedvesség ellen minden textilanyagú ruhadarab számára, melyek az időjárás viszontagságainak vannak kitéve. Az UV védelem megakadályozza, hogy a textil kifakuljon a nap sugaraitól, illetve alkalmas vízálló-lélegző membránok karbantartására is.(pl. Sympatex, Gore-Tex).
 
 
Fontos, hogy a bőrből készült termékeket folyamatosan ápolni kell és nem csak akkor, ha éppen kiszúrsz egy nem kívánt foltot rajta. Ez a méhviaszos bőrápoló balzsam természetes alkotóelemeinek köszönhetően táplálja a bőrt, valamint vízlepergetővé teszi. Használata lehetővé teszi, hogy a bőr visszanyerje eredeti lágyságát és a színe helyreálljon, megőrizze természetes szépségét és élettartamát is növeli.
 
 
Ez az S100 bőrápoló szett kifejezetten matt és velúr bőrhöz készült. Puhán és rugalmasan tartja a bőrt, ezen felül segít megtartani matt hatását. Csökkenti a letapadó szennyeződéseket és megtartja a klímamembránok lélegzőképességét is. 
 
 
Ha huzamosabb ideig használjuk ugyanazt a sisakot tisztítás nélkül, amikor felvesszük, azt tapasztaljuk, hogy nem túl kellemes szagok áradnak béléséből. Ezért kiváló megoldás, ha az S100 sisakbélés tisztítóval tartod karban sisakod belsejét. Kíméletesen és tartósan tisztítja a bélést, és a kellemetlen szagokat nem csak elfedi, hanem teljesen meg is szünteti.
 
Mindezek mellett természetesen van motortisztító, különféle polírozók, waxok, korróziógátlók, hogy sokáig csillogjon még a járműved. További termékeket itt tudod megtekinteni.
 
 
 
 

 

Következő cikk Előző cikk



Még több hírért iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj első kézből legújabb híreinkről és akcióinkról!

FELIRATKOZOM



Korábbi hírek:

Motoros farmerek, akár hétköznapra is

2022.08.29.

Ha Te is a vasparipáddal szeled az utakat, akkor a gardróbodból nem hiányozhat egy igazán jó motoros farmer. Talán emlék...

Pakolás művészete - azaz motoros táskák, dobozok és kofferek

2022.08.23.

Mindig elázol az esőben, mert nincs hely egy esőkabátnak? Cipelned kell a sisakod, miután leparkoltál motoroddal? Több h...

Gyakori hiba, amitől veszélyes és kellemetlen emlék lehet a nyári motorozás

2022.07.14.

A hőségben való motorozás egyik visszatérő hibája, amikor a motoros azt gondolja, hogyha minél több bőrfelületet hagy sz...

BEMUTATÓ: HONDA NT1100

2022.01.28.

Kényelmes, simán alkalmas napi több száz kilométer megtételére, miközben akad jócskán élvezeti faktor is benne. ...