Hírek, cikkek

Pakolás művészete - azaz motoros táskák, dobozok és kofferek
Mindig elázol az esőben, mert nincs hely egy esőkabátnak? Cipelned kell a sisakod, miután leparkoltál motoroddal? Több helyre van szükséged, hogy el tudd tenni néhány ingóságodat?

Motorosként bizonyára már Te is találkoztál ezekkel a kellemetlenségekkel, ha nem a megfelelő tárolót használod utazásaidhoz. Éppen ezért összeválogattuk Neked az általunk vélt legjobb motoros táskákat, dobozokat és koffereket, azok előnyeit-hátrányait, illetve funkcióit, hogy segítsünk megtalálni a számodra megfelelő választást.
 

Vászontáskák

 
A vászontáska rendkívül sok előnnyel rendelkezik, de legfőképpen, hogy olcsó, könnyen rögzíthető, illetve javítható. Ha minél inkább ki szeretnéd használni paripád kapacitását pakolási szempontból, érdemes azt is figyelembe venned, hogy léteznek olyan vászontáskák, amelyeket tankra, a hátsó ülésre és a csomagtartóra gyártanak. Ezek mágnessel, csatokkal vagy hevederekkel rögzíthetőek. Az egyetlen igazi hátránya a biztonság. A legtöbb soft bag könnyedén kinyitható, hiszen legtöbb esetben csak egy zipzárral záródnak.
Kifejezetten ajánljuk azoknak az ingázóknak vagy azoknak a túramotorosoknak, akik javarészt betonozott úton közlekednek és csomagjaikat kényelmesen magukkal tudják vinni, ha leszállnak huzamosabb időre a motorról.
 
Ebbe a kategóriába tartoznak a tanktáskák, textil nyeregtáskák, hátsó táskák, hátizsákok és a combtáskák is. 
 

Tanktáskák

 
 
Népszerű megoldás ingázáshoz és kisebb kirándulásokhoz. Térfogata bővíthető, kifejezetten könnyű súlyú táska. Az abszolút vízállóság érdekében egy beépített belső táskával rendelkezik. Hepco&Becker lock it tankgyűrűvel rögzíthető a motorhoz. 
 
 
 
 
A Hepco&Becker legújabb fejlesztése, a Fitlock rendszerű, mágneses rögzítésű Street tanktáska család. A Fitlock rendszer előnye a korábbi mágneses megoldásokkal szemben, hogy nem az üzemanyagtank felszínén rögzül és/vagy csúszkál a csomag, hanem a betöltőnyílás körül elhelyezkedő csavarnyílásokra felszerelhető, rendkívül erős, mágneses adapter rögzíti.
 
 

Textil nyeregtáskák

 
A Legacy egy időtlen termékcsalád, amely aligha illene jobban a Hepco&Beckerhez. Tökéletes választás a modern időkhöz és mégis képviseli a hagyományos vonalat. Vízlepergető vászon szövetének köszönhetően esőben is jó szolgálatot tesz. A táska impregnálható, a motorkerékpárhoz a HEPCO&BECKER C-Bow oldaltartóval rögzíthető, amelyet itt tudsz beszerezni.
Stílusos szabadidőtáskának is kiváló.
 
 
A Royster C-bow oldaltáska az egyik legjobb minőségű motoros kiegészítő, a Hepco&Becker terméke. Az oldaltáskák könnyedén fel- és leszerelhetőek. Motor specifikus C-bow tartó szükséges használatukhoz, amelyet itt tudsz beszerezni.
 

Hátsó táskák

 
 
Ez a Hepco&Becker produktum a hátsó utasülésre, illetve az ülés mögé szerelt tartóra lett tervezve. A termék ismérve, hogy könnyen fel -és leszerelhető és Lock it felfogatással rendelkezik. Igény szerint bővíthető
 
 
Hátsóülésre rögzíthető vízálló táska. A Street Lock it nyeregtáskán körbefutó cipzár lehetővé teszi a térfogat bővítését. Oldalán praktikus fényvisszaverő felirat található. Levehető vállpánttal van felszerelve. A Lock-it rendszernek köszönhetően mindössze másodpercek alatt le/fel szerelhető.
 

Hátizsákok

 
A BERING motoros ruházati cég kiadott egy új táskát, a DAHMER hátizsákot, amelyet robogósok és motorosok számára terveztek. Űrtartalma 20 liter, a kényelem érdekében hátlapja habszivaccsal párnázott. Puha, formázott vállpántokkal, fényvisszaverő betétekkel és narancssárga esővédővel rendelkezik. Notebookodat is tudod benne szállítani.
 
 

Műanyag táskák, dobozok

 
A műanyag táskák, dobozok kényelmes és praktikus módjai a csomagok biztonságos szállításának a motorkerékpáron. Egyszerűen tárolhatod bennük értéktárgyaidat, elektronikus eszközeidet vagy akár sisakodat is, ha szükséges. További előnyük, hogy ezek a táskák, dobozok kulccsal zárhatóak. Hasznos, ha a doboz egy mozdulattal leszerelhető, így lekaphatod a tárolót miután leparkoltál. Túradobozoknál és a hátsódobozoknál utazás közben nem okoz akkora gondot a méret, mint a vászontáskáknál. Természetesen meg kell győződnöd arról, hogy minden cuccod beleférjen, de ezek a dobozok nem teszik szélesebbé a motort. Azonban kiemelten fontos, hogy mennyi súlyt helyezel a tartókba. Soha ne terheld túl a dobozokat, különösen, ha terepen közlekedsz, mert a tartók elpattanhatnak.
Ha nagyobb túrákban gondolkodsz, mindenképpen szerezz be egyet magadnak!
 

Túradobozok, oldaldobozok

 
Hepco & Becker univerzális oldaldoboz. A modern dizájn, kimagasló minőséggel és jól átgondolt részletekkel párosul. Az oldaldoboz aerodinamikus kialakításának köszönhetően élénk megjelenést és biztonságos utazást biztosít. Elegendő tároló helyet kínál hosszú túrákhoz, ezen kívül a speciális tömítéseknek köszönhetően vízálló marad. Sisak tárolására is alkalmas. A beépített lökhárító szalag megvédi a dobozt az apró ütésektől és esésektől.
 
 
Alumínium dizájnú, különösen rugalmas, duplafalú műanyagdoboz. Kettős szigetelésének köszönhetően 100%-ig vízálló. A hozzá vásárolható csappal, 3,5 liter/oldaldoboz folyadék tárolására képes. A doboz könnyen fel és leszerelhető. 
 

Hátsó dobozok

 
 
Könnyen fel és leszerelhető vízálló dobozok. Letisztult, elegáns stílust képviselnek, a dobozok fényes fekete előlappal rendelkeznek, piros szegéllyel. Tároláson felül, utas háttámlaként is használható. Sisak tárolására alkalmas.
 

Alumínium dobozok és kofferek

Ami ezeket a dobozokat, táskákat illeti, műanyag társaikhoz hasonlóan kulccsal zárhatóak, vízállóak és bukósisak tárolására alkalmasak. Masszív szerkezetük miatt extrém igénybevételre ajánljuk. Ha terepre készülsz, akkor ezek a produktumok az igazán Neked valók! Hátrányuk közé sorolható, hogy városban egyáltalán nem ajánlott használni, hiszen merevségük miatt könnyedén károkat okozhatnak más járművekben egy zsúfoltabb utcán. Leginkább túraenduró motorokon használatosak. 
 
 
Robusztus, 1,5 mm-es alumínium burkolatú oldaldoboz. Sarkainál, hátul és alul is meg van erősítve, hogy tökéletesen helytálljon az extrém helyzetekben is. Teljesen vízálló a speciális habszivacs bélésnek köszönhetően. Rendkívül stabil fémzárakkal van felszerelve, hogy biztonságban tudhasd ingóságaid akkor is, ha a motorodon hagyod őket.
 
 
Bemutatjuk az új, modern formával rendelkező Xplorer hátsó dobozt. A dizájn és a funkcionalitás ötvözése számos motorimádó szellemiségéhez illeszkedik.1,5 mm vastagságú eloxált alumínium lemezével és a kemény műanyag részeivel ez a doboz könnyedén veszi az esetleges ütéseket a felületen. Garantáltan vízálló.
 
 

Bőr táskák

 
Klasszikus chopper/cruiser motorokra ajánljuk! Ezeket az örökzöld, bőr motoros táskákat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a nagy terhelésnek, így nyugodtan hordhatod motorozás közben a táskát a válladon.
Agilitásuknak és rugalmasságuknak köszönhetően nem akadályozzák a mozgást, illetve a gyorsulást. Nagy méretezésüknek köszönhetően dolgaid rendszerezése nem fog gondot okozni.
 
 
 
Időtlen stílusával ez a Hepco & Becker táska minden chopper fergeteges kiegészítője. 3-4 mm vastag marhabőrből készült, fekete anilin festékkel borítva. Extra erős, szakadásálló varratok tartják, így garantáltan hosszú ideig társad lesz utazásaidon. Gyorszár segítségével, egy mozdulattal leszerelhető.
 
 
Örökzöld, 3-4 mm vastag marhabőrből készült táska. C-bow és hagyományos oldaltáska változatban is elérhető. Extra erős, szakadásálló varratok tartják, így garantáltan hosszú ideig társad lesz utazásaidon. Gyorszár segítségével, egy mozdulattal leszerelhető.
 

Védelem

Ha félted a motoron hagyott táskádat vagy sisakodat, akkor számodra kifejezetten praktikus lehet egy átfűzhető lezáró sodrony.
 
 
Ez az Abus hurokkábel egyedileg állítható számzárral és PVC védőburkolattal rendelkezik. Az 5mm-es sodronykábel egyik végén hurok található, átfűzhető a lezárni kívánt felszerelésen, így nem csak táskádat, hanem igény szerint egyéb cuccaidat biztonságban tudod tartani.
 

 

Következő cikk Előző cikk



Még több hírért iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj első kézből legújabb híreinkről és akcióinkról!

FELIRATKOZOM



Korábbi hírek:

Gyakori hiba, amitől veszélyes és kellemetlen emlék lehet a nyári motorozás

2022.07.14.

A hőségben való motorozás egyik visszatérő hibája, amikor a motoros azt gondolja, hogyha minél több bőrfelületet hagy sz...

BEMUTATÓ: HONDA NT1100

2022.01.28.

Kényelmes, simán alkalmas napi több száz kilométer megtételére, miközben akad jócskán élvezeti faktor is benne. ...