Hírek, cikkek

A motorozás következő szintje

A Honda ezekben a napokban mutatja be a Milánói motorkiállításon (EICMA 2024) legújabb fejlesztését, amely új szintre emeli a motorozást.

 

Még több élvezetre vágysz? Próbáld ki a Honda E-Clutch rendszerét! Ez a vadonatúj technológia a Honda egyedi újdonsága, amellyel sem elindulásnál, sem megállásnál, sem fokozatváltásnál nem kell használnod a tengelykapcsoló kart. A profikat meghazudtoló, azonnali és egyszerű irányítást ad a kezedbe, így még élvezetesebben veheted be a kanyarokat, és stresszmentesen közlekedhetsz a városban. De ne aggódj: ha bármikor szeretnéd kézzel működtetni a kuplungot, természetesen megteheted. Tiéd a választás.

A Honda E-Clutch rendszere az új CB650R és CBR650R modellekben debütál rendelhető extraként.

 

A Honda e-Clutch rendszer működése

A Honda e-Clutch rendszer új szintet képvisel, amelyet minden motoros élvezhet, az abszolút kezdőktől a legtapasztaltabbakig. Alapul vettük a gyorsváltók, a kézi működtetésű tengelykapcsolók és a Honda egyedülálló dupla kuplungos automata váltójának technológiáit és teljesítményét, és ezeket a jól bevált megoldásokat kombinálva valami egészen egyedit alkottunk meg.

A fokozatváltás során a „féltengelykapcsolós” működés, az üzemanyag-befecskendezés megszakítása és a gyújtásvezérlés harmonizált együttműködésének köszönhetően kiküszöböltük a váltáskor fellépő lökést, így még kényelmesebb lesz az utazás. A tengelykapcsoló vezérléséről a Honda egyedi dupla kuplungos megoldásához hasonlóan itt is egy működtetőegység gondoskodik, amely a jobb oldali motorburkolatban kapott helyet. Neked  mindössze annyi a dolgod, hogy gázt adsz, és a sebességváltó pedállal váltogatod a fokozatokat. Ha pedig bármikor használni szeretnéd a kuplungot, egyszerűen fogd meg a kart, és működtesd a megszokott módon. Néhány másodperc elteltével visszakapcsol az e-Clutch rendszer. De a TFT-képernyőről akár teljesen ki is kapcsolhatod a funkciót, ha mindent Te szeretnél szabályozni.

 

Profi váltás

A Honda e-Clutch rendszer valódi teljesítményelőnyt jelent, amikor kanyargós utakon motorozol. Garantáltan izgalmas és szórakoztató élményben lesz részed, nem számít, mennyire tudsz motorozni. A váltópedállal könnyedén válthatsz fokozatot, és tökéletesen szabályozhatod a műveletet – elég a következő kanyarra koncentrálnod. Majd az azutánira. Élvezd a zökkenőmentes, azonnali váltást, és feledkezz meg a motor akadozásáról és a váltáskor fellépő lökésekről! A rendszer súlya mindössze 2 kg, így nem nő jelentősen a menetkész tömeg, és megmarad a motor agilitása. Így minden egyes út során profi szintű élményben lesz részed.

 

„Kényelem, nyugalom és sportos érzet: ezeket a tényezőket tartottuk szem előtt a Honda E-Clutch rendszer fejlesztése során.”

Junya Ono – általános projektvezető

Következő cikk Előző cikk



Még több hírért iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj első kézből legújabb híreinkről és akcióinkról!

FELIRATKOZOM



Korábbi hírek:

Hogyan ne okozz kárt motorodban és ruházatodban tisztítás közben!

2022.09.30.

Ellentétben az autókkal, melyek alkatrészeinek nagy része zárt térben találhatóak, a motorkerékpárok, illetve azok vezet...

Motoros farmerek, akár hétköznapra is

2022.08.29.

Ha Te is a vasparipáddal szeled az utakat, akkor a gardróbodból nem hiányozhat egy igazán jó motoros farmer. Talán emlék...

Pakolás művészete - azaz motoros táskák, dobozok és kofferek

2022.08.23.

Mindig elázol az esőben, mert nincs hely egy esőkabátnak? Cipelned kell a sisakod, miután leparkoltál motoroddal? Több h...

Gyakori hiba, amitől veszélyes és kellemetlen emlék lehet a nyári motorozás

2022.07.14.

A hőségben való motorozás egyik visszatérő hibája, amikor a motoros azt gondolja, hogyha minél több bőrfelületet hagy sz...

BEMUTATÓ: HONDA NT1100

2022.01.28.

Kényelmes, simán alkalmas napi több száz kilométer megtételére, miközben akad jócskán élvezeti faktor is benne. ...