Hírek, cikkek

A leggyorsabb Honda motorkerékpár

Immár hivatalos a leggyorsabb Honda motorkerékpár, a CBR1000RR-R Fireblade ára

 

Az ikonikus Honda Fireblade 1992-ben bukkant fel a horizonton, és azonnal átrendezte a gyorsasági motorok piacát. Azóta a japán legenda 1000 cm3-esre nőtt, és olyan gépek alapjául szolgált, melyek tulajdonképpen minden világversenyt megnyertek, beleértve a Man-szigeti TT-t is.

Hogy a legenda megőrizhesse előkelő pozícióját az utakon és a pályákon, a Honda szakemberei 2020-ra még magasabb műszaki színvonalra emelték. Munkájuk gyümölcseként két vadonatúj motor született: a CBR1000RR-R Fireblade és a CBR1000RR-R Fireblade SP, melyek a sokszoros vb-győztes Honda Racing Corporation, azaz a HRC közreműködésével készültek.

Ezt a csodás párost tovább fejlesztve született meg a modell 30. születésnapját ünneplő, 2022-es Fireblade, melynél átdolgozták a szívócsatornákat és -tölcséreket, a levegőszűrő házát, az ahhoz kapcsolódó légbeömlőt és a kipufogó középrészét, ezáltal még nyomatékosabbá vált az erőforrás a középső fordulatszám-tartományban. Majd a 2024-es modellév ismét jelentős előrelépést hozott a Fireblade történetében. Motorját és váltóját egyaránt átalakították, így még nagyobb teljesítményt ad le a középső fordulatszám-tartományban, valamint több visszajelzést nyújtó, precízebben kezelhető gázmarkolatot kapott és a vezető üléshelyzetét is megváltoztatták, hogy valóban semmihez nem fogható élménnyel és dinamikával nyűgözze le tulajdonosát.

Immáron az ára is publikus ennek a párosnak:

  • Fireblade CBR1000RR-R  8.829.000 Ft (A regisztrációs adót tartalmazza)
  • Fireblade CBR1000RR-R SP 10.429.000 Ft (A regisztrációs adót tartalmazza)

 

CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition

A CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition modellt lélegzetelállító Matt Pearl Morion Black színben érkezik a Honda márkakereskedéseibe. Különleges mivoltát egyebek mellett karbonszálas első és hátsó sárvédőjének, valamint szintén karbonszálas középső és alsó védőelemeinek, illetve légterelő szárnyainak köszönheti. A Carbon Edition igazán exkluzív élményt nyújt majd a leendő tulajdonosoknak, hiszen mindössze 300 darabos példányszámban értékesíti a márka és egyedi sorszámplakettel látják el. Karbonelemei 10-40%-kal könnyebbek a műanyag idomoknál, így 1 kg-mal könnyebb, mint az alap SP modell.

A különleges kiadás 12.189.000 Ft-ba kerül.

Bővebb információkért keresse értékesítő kollégáinkat.

 

Következő cikk Előző cikk



Még több hírért iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj első kézből legújabb híreinkről és akcióinkról!

FELIRATKOZOM



Korábbi hírek:

A Daytona története

2024.01.26.

A Daytona története

CBR600RR

2024.01.16.

A legendás CBR600RR visszatér!