This is alternative content.


Állásajánlat

Szallerbeck Motor állásajánlat

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy a legfrissebb újdonságokról tudjunk értesíteni!

Név:

E-mail:

Minden, ami Honda egy helyen!

Honda Szallerbeck


Motorrevü hirdetésünk

Hirdetések archívum

Szallerbeck Kunmadarason: "...ezt tudja Kunmadár..."

2012.05.07.

Kunmadaras 2012 - Honda Szallerbeck - Race Taxi

Szikrázó napsütés, igazi trópusi forróság, hatalmas tömeg, elképesztő rekordok, rengeteg gyorsulás és több száz motor és motoros egy helyen? Hol máshol lehetett ez, mint Kunmadarason, az immáron 15. éve megszervezett Motoros Majálison.

 

 

 

Az események a megszokottól eltérően már hétfőn reggel, azaz április 30-án indultak, amikor az időmérő edzéseiket megkezdhették a versenyzők, a még idei használat szempontjából ”szűznek” számító speciális, ragacsos pályán.

 

 Kunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck

 

A pálya elején elhelyezett kivetítőn minden eredmény, idő és sebesség jól követhető volt. Hadnagy József a 15 éves múltú, kunmadarasi rendezvények főszervezője, a pálya melletti emelvényen kommentálta sorra az eseményeket. A 0. nap igazából a másnapi versenyek bemelegítésére szolgált, viszont az itt elért eredmények beleszámítottak a másnapi, Május 1-i versenybe, így nem volt kicsi a tét.

 

A Honda Szallerbeck  jóvoltából, a pálya egyik felén Szabó Ákos, a Safety Hungary vezetéstechnikai központ instruktőre egy Honda NC700X motorkerékpárral  többször is  birtokba vette a pályát egy szerencsés kiválasztottal, aki mögötte ülve "Race Taxizhatott".

 

Mi is ez?

 

A Race Taxi egy, a Honda Szallerbeck és a Safety Hungary közösen megszervezett gyorsulási lehetősége, egy tapasztalt instruktőr mögött. Így azok is átélhetik a motorozás élményét, illetve egy profi vezető nyújtotta gyorsulás extázisát, akik esetleg még egyáltalán nem motoroztak eddig. A kétnapos rendezvényen számos Hölgy is bátor, vállalkozó kedvű volt.

 

A résztvevők elmondása szerint rendkívűli élmény volt számukra az instruktőr mögött gyorsulni, annak dinamikus és utánozhatatlan tempójában. Az élmény fantasztikus volt, kezdve onnan, ahogy felálltak a rajtvonalhoz, majd a rajtolás pillanatát várva, minden idegszállukat megfeszítve, a startlámpák felvillanása után egy elképesztő gyorsulással és egy igazi élménnyel lettek gazdagabbak, egy profi motoros háta mögött.

 

Kunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Race TaxiKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Race TaxiKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Race Taxi

 

Minkét napon, a Honda Hungary standján ismét számos Honda kiegészítővel és ruházattal kedveskedtünk az ide látogatóknak. Vásárfia/lánya lett jó néhány Honda póló, Honda nyári motoros dzseki és sok Honda kiegészítő, de a nyári forróság miatt a leginkább kelendőnek mégis a motoros csizma és a motoros cipő után kellemes enyhülést hozó Honda papucs bizonyult. :)

 

 Kunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck StandKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Stand, Honda NC 700 XKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Stand

 

Kunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck StandKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck StandKunmadaras 2012 Május 1. Honda Szallerbeck Stand

 

Május 1-jén reggel ismét volt még lehetőség a versenyek előtti időmérőkre, a versenyzők próbáltak idejükön folyamatosan javítani, ami azért is volt motoros embert próbáló feladat, mert ahogy telt az idő, egyre nagyobb forrósággal kellett szembenézni a kunmadrasi Repülőtéren, és a kánikula sajnos hatalmas kihívás minden motoros számára, mert igencsak lassítja a reflexeket. Egy megfelelő rajtoláson, jó kigyorsításon rengeteg múlik, hiszen a pálya bizonyos szakaszán túl már nem lehet behozni az elején elrontott másodperceket. A gyorsulási versenyekre értelemszerűen különböző kategóriákban lehetett indulni, például: Street 400, Street 600, Street 1000, Superstreet. A különlegesség a V2 Bikers kupa volt, ahol a ”V” blokk szerelmesei mérethették meg motoros paripájuk erejét.

 

Kunmadaras 2012 Május 1. Honda standKunmadaras 2012 Május 1. Honda stand

 

Mindkét napon, a gyorsulási pálya mellett folyamatos Safety Hungary-s vezetéstechnikai bemutató volt. Ide bárki, akinek a kategóriára érvényes ”A” típusú jogosítványa volt, kipróbálhatta motoros tudását a bólyákkal tarkított, könnyűnek éppen nem mondható akadálypályán. Természetesen a Safety Hungary instruktőreinek Szabó Ákos és Pelyvás Tamás segédletével no és a Safety Hungary tanulómotorjaival lehetett gurulni.

 

Kunmadaras 2012 Safety Hungary Kunmadaras 2012 Safety Hungary

 

Volt, hogy arra eszméltünk fel, hogy a bólyáknak csak hűlt helyét látjuk, és előkerülnek a lecsupaszított, ún. stunt motorok és gazdáik is. Ekkor kezdetét vette a Stunt Aréna, ahol mindenki, aki számít ebben a sportágban, ott volt és látványos bemutatót tartott. Ilyenkor a lelátokón és a kordonok mögött hatalmas tömeg gyűlik össze, és figyelik a Stunt bajnokok lélegzetelállító attrakciót. A több perces mutatványok tartalmaznak kötelező látványelemeket is, de mégsincs két egyforma stunt-os, mindenkinek megvan a saját egyedi stílusa. Egy biztos, az ilyenkor megszokott gumifüst mindenki ”előadásában” ott van, nem kis mennyiségben.

 

Kunmadaras drag bike

 

A drag versenyzők közül olyan ismert személyiségek, mint Matusik Andrea (dragversenyző, többszörös magyar és EB bajnok) és Papp László (a drag sport egyik ikonja) is döngették most is a pályacsúcsokat. Erdős Csaba (többszörös drag bike, streetfighter, enduro bajnok) is elhozta a 3.500 lóerős drag autóját egy elképesztő gyorsulásra.

 

Kunmadaras Erdős Csaba drag autoKunmadaras Erdős Csaba drag auto

 

Talán a két motoros nap leglátványosabb, és egyik legelképesztőbb mutatványa, Eric Teboul (a gyorsulási versenyek szerelmeseinek, a dragbike őrülteknek nem is kell bemutatni. Van egy 1.200 lóerős Top Fuel sárkánya, és egy rakéta motorja, amelyekkel bejárta gyakorlatilag az egész világot) gyorsulása volt egy rakéta motorral, ami 427 km/órás sebességre gyorsult a 400 méteres pályán, huh de elképesztő volt...

 

A két nap eseményei és élménye arról tett számunkra tanúbizonyságot, hogy a motorozás az egyik legjobb dolog az életben, mindegy az, hogy drag, sport, stunt, jó emberek, egy helyen, utánazhatatalan az élmény, aki ott volt, tudja mire gondolunk, aki nem, jöjjön el jövőre! ;)

 

 

 

Copyright ©  Minden jog fenntartva 2012.  Szallerbeck Motor   -   Főoldal | Termékek | Western/Chopper sarok | Média | Kapcsolat | Honlaptérkép |Angel & T.Zso